• Наша школа

  • Савремено опремљене учионице

  • Кабинет информатике

  • Савремена настава

  • То смо ми

ОШ "Надежда Петровић"

Нови Београд, Луја Адамича 4, тел: 26 01 295

Веб пријава детета за упис у први разред

GrbSrbije 03

Поштовани родитељи

Школа може да упише и дете које територијално не припада школи, односно које је са територије друге школе или са територије друге општине. Сваки родитељ, односно старатељ који није са подручја школе, потребно је да поднесе Захтев изабраној школи за упис детета. Захтев се подноси најкасније до 1. фебруара 2024. год. 

Детаљније о упису погледајте овде

Овде пријавите првака

 

Хвала што сте одабрали ову школу за упис свог детета

Територијална припадност школи

Деца која станују на наведеним адресама, територијално припадају нашој школи.

УлицеБројеви
непарнипарни
Похорска (Г. Жданова) 1-33 2-34
Луја Адамича 1-31 2-24
Радоја Дакића 1-39 и 63,65,67 2-8 и 78,80
Отона Жупанчича 23-51 -
Џона Кенедија 39-83 12-34
Сремских одреда - 2-20
Тошин Бунар 65-123 98-152
Излетнички пут 1-21 2-40

Бесплатни уџбеници

prvaci 2 

Завршни испит

Календар такмичења

calendar 03

Уџбеници за 2022/2023 годину

book page turn 03

Професионална орјентација

zupcanik

Отворена врата

door 01

Јеловник у боравку

giphy

Школа без насиља

unicef. . .

Prijava korisnika

Samo za registrovane korisnike

Sada na sajtu

Ko je na mreži: 17 gostiju i nema prijavljenih članova

Filter
  •  

    Настава у Новој години почиње 11.01.2016. по устаљеном распореду.

    Свим ученицима и ученицама, родитељима и старатељима  желимо  срећну Нову 2016. годину.

    Колектив ОШ "Надежда Петровић"

    image-a2e512e26da6265c74779657ee592dac1a34a1e70e6c68c2255be9d4a8dada3c-V

  • У недељу 27.12.2015. одржана је осма сад већ традиционална трка Деда Мразова у којој су наши ученици и ученице узели учешће. У доброј атмосфери хор школе је својим учешћем показао да има слуха за музику, али и за хуманитарне акције.
  • Спасимо јелке



    ДКЦБ у сарадњи са ЈП ,,Србијашуме'' организовао је у среду 23.12. у 17у Хали 2 Београдског сајма Еко арт новогодишњу радионицу ,,Спасимо јелке'' . Девет ученика 2/3 и 15 ученика 2/2 имала су прилику да сазнају занимљивости о животињама које живе у шуми, да науче зашто је важно купити јелку у бусену и како је засадити, како направити хранилицу од пластичне боце. Наши ђаци су били веома креативни и од шишарки су правили птице. Добили смо вредне награде: јелку у бусену, 2 саднице бора и публикације овог предузећа. Од 18h гледали смо програм који је водио Пеђолино. Уживали смо!

    Fotografija0389

    Припремила:

    Милина Кораћ

  • Posetio nas je dečiji pesnik Nedeljko Popadić. Čitao nam je pesme iz svoje zbirke ,,Pesme za veliku decu“. S njim je bio i aforističar Rade Đergović koji nam je govorio duhovite i poučne aforizme. Dobili smo priliku da kupimo zbirku pesama iz koje nam je čitao. Zahvalil smo se gostima na lepim rečima, zanimljivim i originalnim stihovima.

    Pesnik_i_mi_01

    Pripremila:

    Mina Anđelić, učenik III1

  • У  школи је у четвртак, 17. децембра, у посети нашим четвртацима била екипа едукатора која нам је одржала предавање о одговорном власништву и хуманом односу према животињама. Секретаријат за привреду и   „Ветерина Београд“ су покренули  програм „Одговорно власништво и превенција уједа паса“ у циљу развијања љубави, али и одговорности према животињама, бољег познавања понашања паса, а тиме и спречавања могућих инцидената. Овај програм се спроводи у складу са препоруком Светског друштва за заштиту животиња и Светске здравствене организације.

    Najbolji prijatelj 1
    Припремила:
    Љиљана Алимпић
  • У уторак, 15. децембра учитељице и ученици Iпосетили су Предшколску установу

    „Изворчић“. Тако су се на окупу нашли будући и садашњи прваци и добили прилику да се упознају и друже. Домаћини су се потрудили да наш боравак протекне у пријатној атмосфери и на задовољство све деце. Уз песму, креативно изражавање, рецитовање и глуму време је брзо протекло.На растанку, старији другари су млађима уручили пригодне поклоне – рукотворине које су заједно припремили учитељи и ученици наше школе. Погледајте фотографије!

    01

    Припремиле:

    Милојка Тадић

    Милина Катић

  • U utorak 8.12.2015. u školskoj čitaonici održana je tribina o falsifikovanim lekovima i njihovoj zloupotrebi. U saradnji sa Agencijom za lekove u prijatnoj atmosferi učenicima-cama osmog razreda održano je predavanje o ovoj vrsti lekova i njihovoj zloupotrebi.

    slike Lana Tafi u skoli Nadezda Petrovic 5

  • У част Драгану Лукићу – Лукићев лист


    Лазар Молнар, ученик 23 , освојио је прву награду на ликовном конкурсу ,,У част Драгану Лукићу – Лукићев лист''. Његов рад се налази на плакату као најбољи од свих пристиглих радова у категорији од првог до четвртог разреда. 
    Данило Перишић, ученик 23, освојио је треће место на истом конкурсу. Оба рада изложена су у Општини Нови Београд. Изложба награђених радова ће трајати 7 дана.
    Василије Бујошевић, ученик 3одељења похваљен је за објављену песму на литерарном конкурсу "У част Драгана Лукићу - Лукићев лист".

    Браво за Лазара, Данила и Василија! 

    Fotografija0310

     Припремила: Милина Кораћ

  • Царство научних чуда посетили смо на Београдском сајму 3.12.2015. год. Иако мали и ми смо учествовали у експериментима. Гледали смо пламен на нашим рукама који настаје паљењем пене од метана. Играли смо се с атомима и молекулима, гледали марљиве мраве и  пресек мравињака, ископавање нафте, упознавали тајне грнчарског заната , учествовали у квизу,  уживали у извођењу огледа Словенца Луке и много тога још. Одушевљени смо! Видимо се догодине!

    Fotografija0343

  • 3.12.2015. učenici drugog razreda posetili su Festival nauke i učestvovali u raznim radionicama.

    Festival nauke 1

    Festival nauke 2

  • Дани науке - предшколци у сусрет светлост

    27.11.2015.

    Обишли смо изложбу у холу школе. Посматрали радове старијих ученика и посетили кабинете физике, хемије, биологије и техничког. Уживали смо у извођењу огледа, припремљених од стране ученика старијих разреда.

     

    Dani nauke 10

     

    Dani nauke 1

  • Посета Дечијем културном центру



    Ученици основних школа, укључујући и нашу, били су позвани да присуствују Еколошком фестивалу науке „Нађи своју формулу у складу са природом“.

    Осамнест  ученика , виших разреда , добило  је  прилику да учествују у експериментима из физике, хемије, микробиологије, фармације и прехрамбене технологије, како би се на занимљив начин упознали са радом у лабораторији.

     Огледе су демонстрирали ученици Хемијско прехрамбене школе и уједно презентовали образовне  профиле  који  постоје у овој школи.

    Изведени су следећи огледи:

    -         Свака супстанца која гори не мора да развије гасове штетне по околину

    -         Направи „шарени коктел“ од хемијских једињења

    -         Направи „магично млеко“ помоћу интеракције поларних и неполарних молекула

    -         Направи пенушави „шампањац“ без алкохола и освежи се

    -         Направи „пасту за слона“

    -         Постани Аладин и пусти „духа из боце

    -         Главни елемент космоса и еколошко гориво будућности смести у „пуцкетави балон“

    Наставници и ђаци су се лепо забавили, доста новог смо научили и надамо се позиву и наредне године.



    Припремила,                  
    Данић Јована VI1

    Voda ogledi 1

  • Sekretarijat za sport i omladinu i ove godine sufinansira različite programe kako u oblasti sporta, tako i u oblasti rada sa mladima, koji su besplatni za sve učenike/ce osnovnih i srednjih škola u Beogradu, u periodu od 30.12.2014. do 19.01.2015. Detaljan raspored svih programa i kontakt organizatora se nalaze na sajtu grada Beograda www.beograd.rs U cilju detaljnijeg upoznavanja učenika/ca sa programskim sadržajima osmišljen je i blog koji se nalazi na https://coolraspust.wordpress.com

  • U susret Novoj godini za učenike i učenice škole organizovano je druženje po razredima. Mlađi razredi družiće se u periodu od 11 do 13 časova u učionicama i posetiće izložbu učeničkih radova u holu škole. Za učenike i učenice V i VI razreda proslava je u holu od 13:30 do 15:30 časova, a za VII i VIII razred od 17 do 19 časova. Želimo svima uspešnu i srećnu Novu 2015. godinu. Posebna zahvalnica Učeničkom parlamentu koji je maksimalno doprineo organizovanju proslava, kao i većima nižih razreda koji su ukrasili hol škole.

  • Novogodišnje jelke rasipaju zvezdane iskre. Pošaljite fotografiju Vaše jelke na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Ulepšajte naš sajt.

     

    Jelka nou 2

     

  • 25. decembra smo išli u Dečiji kulturni centar da gledamo pozorišnu predstavu „Novogodišnja zavrzlama“. To je šaljiva predstava sa mnogo prednovogodišnjih zavrzlama. Lana (Borka Tomović) je zadužena da pripremi sve za dolazak Deda Mraza. Problem je u tome što Deda Mraz kasni. Tu se pojavljuju dva prevaranta Dugi (Dubravko Jovanović) i Boki (Igor Damnjanović), koristeći situaciju pokušavaju sve paketiće da prisvoje sebi. Snalažljiva Lana, uz pomoć dece i uvek potrebne čarolije, uspeva da osujeti plan ove dvojice i zajedno sa decom dočeka Deda Mraza.

    A onda, opet čarolija, na scenu izlazi mađioničar Igor Trifunov i zabavlja nas svojim magičnim trikovima. 

    Na kraju je usledila prednovogodišnja igranka. Baš smo  lepo igrali uz omiljene hitove.

    Uz mnogo smeha,  šale, magije i ritma proveli smo tih devedeset minuta. Šteta što nije još potrajala ta čarolija.

    Pogledajte kako smo se dobro zabavili.

     

    Novogodišnja predstava 005

     

    Pripremila:

    Ljiljana Alimpić

  • Danas smo u holu škole postavili vitrinu sa peharima koje su naši učenici i učenice osvojili prethodnih godina na sportskim takmičenjima.

     

    Vitrina s peharima 1

     

  •  

    Učenici prvog razreda i učiteljica Milomirka Đorđić posetili su vrtić "Naša radost". Glumom, osmehom i pesmom predstavljena je naša škola. Pevali smo s predškolcima dečje pesme, bodrili jedni druge uz sviranje na klaviru. Naše mlađe drugrare najviše je obradovala Novogodišnja pesma i podela naših poklona i ukrasa.  

     

    Nasa radost 01

     

  • 16.12.2014 12.30 ученициI/3, заједно са својом учитељицом, посетили су вртић ,,Бајка. '' Веома нам је пријало дружење са будућим првацима. Показали су нам шта су научили, пажљиво нас слушали и лепо угостили. Одужили смо им се новогодишњим украсима.

     

    Bajka 1

     

    Припремила: Милина Кораћ

  • Наши ученици I – 1, са учитељицама Антонелом Земановић Манчић и Надеждом Илић, су у петак 12.12.2014.године посетили предшколску групу у вртићу „Срећко“. Шетња је протекла у весељу и добром расположењу.

     

    Vrtić Srećko 1

     

    Pripremile:

    Antonela Zemanović Mančić

    Nadežda Ilić

     

  •  

    Ученици I-1 наше школе су посетили 15.12.2014.године вртић „Изворак“.  Упознавање је протекло уз  добро дружење веселе приредбе и размену поклона.

     

    vrtic 01

     

    Учитељице: Антонела Земановић Манчић и Надежда Илић. 

     

  •  SVETSKA NEDELJA PROGRAMIRANJA (od 8. do 12. decembra)

     

    „Hour of Code“ (srp. „Sat programiranja“) je svetska inicijativa koja promovšie programiranje među svim učenicima, čak i onima koji nikada do tada nisu čuli za programiranje ni napisali ni liniju koda.

  • Поштовани родитељи,

    у среду 03. 12. 2014. године са почетком у 17 часова у читаоници наше школе професорка историје Илијана Опачић одржаће предавање на тему „ Србија у Великом рату“. Позивамо све заинтересоване родитеље да присуствују овом предавању.

                                                                                                          

  • Unicef

    МЕЂУНАРОДНИ ДАН УНИЦЕФ-а

    На данашњи дан 11. децембра, давне 1946. основана је водећа светска организација која се брине о деци и њиховим правима и животним потребама под називом УНИЦЕФ (Фонд Уједињених народа за децу).

  • Датум рођења: 29. новембар 1922.
     
    Место рођења: Ниш (Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, данас Србија)
     
    Датум смрти: 16. август 1984.
     
    Место смрти: Београд (СФР Југославија, данас Србија)

Чувам те

logo 155x38

Осигурање ученика

Елементаријум

logo elementarijum

Научнопопуларни портал ЦПН

PhET симулације

new phet logo3

Учење на даљину

Алати за учење на даљину
zuovУчење на даљину

--------------

matfОбразовни софтвер

 

 

Бројач посета

01964626
Данас
Јуче
Ове недеље
Овог месеца
Укупно
80
512
592
12244
1964626

Your IP: 54.227.136.157
19.03.2024 05:53

Библиотека

понедељак не ради
уторак 9:30 до 13:00
среда не ради
четвртак 9:30 до 13:00
петак 9:30 до 13:00

Распоред звона