• Lorem ipsum dolor 1

  • Lorem ipsum dolor 2

  • Lorem ipsum dolor 3

  • Lorem ipsum dolor 4

  • Lorem ipsum dolor 5

ОШ "Надежда Петровић"

Нови Београд, Луја Адамича 4, тел: 26 01 295

У школској 2020/2021. години изучаваће се као други страни језик:

ИТАЛИЈАНСКИ и НЕМАЧКИ

Професионална орјентација

Photos icon

Уџбеници за 2020/2021 школску годину

Јеловник у боравку

jelovnik

Škola bez nasilja

unicef. . .

Prijava korisnika

Samo za registrovane korisnike

Sada na sajtu

Ko je na mreži: 45 gostiju i nema prijavljenih članova

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
„ПУТ ОКО СВЕТА ЗА 60 МИНУТА"

У четвртак, 27.октобра 2016. године у ОШ „Надежда Петровић“ одржан је огледни час у сарадњи са нашим бившим учеником тадашње ОШ „Жикица Јовановић ШПАНАЦ“, проф. информатике и рачунарства из ОШ „Дринка Павловић“ изБеограда. Реализатори овог експерименталног часа суАнтеЧурлин, дипл. инг. електротехнике (ауторсофтвера) и Илијана Опачић, професор историје у ОШ „Надежда Петровић“, Нови Београд. „Пут око света за 60 минута“ представља само један део великог пројекта Анте Чурлина, „ГЕА“, тј. интерактивног „online” и „offline“ путовања светом. Ради се о применитзв. ДОУ-DLO („ДигиталнихОбјекатаУчења“- Digital Learning Objects) и примене ИКТ (информационо-комуникационих технологија) у савременој настави. Софтверско решење професора Чурлинаје демонстрирано у неколико београдских школа (матична школа „Дринка Павловић“, ОШ „Михајло Петровић Алас“, ОШ „Вук Караџић“, ОШ „Скадарлија“), затим у Сомбору, Бачкој Паланци, Новом Саду, а презентовано је и на међународној конференцији „Нове технологије у образовању 2016“ у Београду, у организацији British Council-a и Министарства просвете Србије.

Ученици су имали прилику да путем више„online” камера 7 континената посматрају уживо шта се у томтренуткудогађанаодређенимлокацијама.„Посетили“суЕвропу, Азију, Африку, Антарктик, тј. Ајфеловторањ у Француској, Лондон, Асуан у Египту, далеке градове Сибира (Иркутск, Анадир, Норилск), видели су дивље животиње у природи у Јужној Африци, реку Олифантс у Мозамбику, научне базе на Антарктику... Једнооднајзанимљивијихискуставабилојеукључење у једнуодсвемирскихстаницакао и директнопосматрањевременскихприликанадЕвропом путемметеоролошкогсателита.

А. Чурлин је затим активирао транслитератор хијероглифа и исписао имена ученика на древном египатском писму.

Ученицисусаинтересовањем и успешнорешаваликвиз„Игра каменова“ накрајучаса и показалидасусавеликомпажњомпратилисвеактивноститокомчаса. Чассуоцениликаовеомазанимљив и пожелелисудаобиђујошмного градова на удаљеним континентима.

Повратне информације из више школа потврђују чињеницу да ученици показују далеко већи степен мотивације, активности, меморисања података, као  и интересовања за рад уколико користе интерактивни мултимедијални софтвер, у виду игре, такмичења, демонстрација, и наравно, научних изазова у настави. Час је одржан у одељењу VIII1.

Елементаријум

kuglice

Научнопопуларни портал ЦПН

PhET симулације

new phet logo3

Осигурање ученика

Учење на даљину

Алати за учење на даљину
zuov

Учење на даљину

Образовни софтвер

matf

Moodle

Moodle

Бројач посета

01291228
Данас
Јуче
Ове недеље
Овог месеца
Укупно
49
256
1203
6781
1291228

Your IP: 3.235.105.97
25.09.2020 02:26

Raspored zvona

Biblioteka

Отворена врата

Пријем родитеља