• Наша школа

  • Савремено опремљене учионице

  • Кабинет информатике

  • Савремена настава

  • То смо ми

ОШ "Надежда Петровић"

Нови Београд, Луја Адамича 4, тел: 26 01 295

Веб пријава детета за упис у први разред

GrbSrbije 03

Поштовани родитељи

Школа може да упише и дете које територијално не припада школи, односно које је са територије друге школе или са територије друге општине. Сваки родитељ, односно старатељ који није са подручја школе, потребно је да поднесе Захтев изабраној школи за упис детета. Захтев се подноси најкасније до 1. фебруара 2024. год.
Апликација за електронско заказивање термина, преко еУправе биће доступна од 20. марта 2024. године.
Путем Апликације термине заказају они који територијално припадају Школи.

За оне који територијално не припадају Школи омогућен је упис и заказивање путем нашаг сајта овде:

Овде пријавите првака и изаберите термин тестирања

Уколико родитељ не може, или не жели, да закаже термин путем Апликације или сајта, може то учинити путем телефона 011/2604794 радним данима од 10-13 часова (четвртком од 13-16 часова) или лично у наведеном периоду.
Званичан упис почиње 01. априла 2024. године, путем еУпис-а, након тестирања/разговора детета са педагогом или психологом Школе у канцеларији секретара.

Детаљније о упису погледајте овде

Е-управа - упис првака

Хвала што сте одабрали ову школу за упис свог детета

Територијална припадност школи

Деца која станују на наведеним адресама, територијално припадају нашој школи.

УлицеБројеви
непарнипарни
Похорска (Г. Жданова) 1-33 2-34
Луја Адамича 1-31 2-24
Радоја Дакића 1-39 и 63,65,67 2-8 и 78,80
Отона Жупанчича 23-51 -
Џона Кенедија 39-83 12-34
Сремских одреда - 2-20
Тошин Бунар 65-123 98-152
Излетнички пут 1-21 2-40

Бесплатни уџбеници

prvaci 2 

Завршни испит

Календар такмичења

calendar 03

Уџбеници за 2024/2025 годину

book page turn 03

Професионална орјентација

zupcanik

Отворена врата

door 01

Јеловник у боравку

giphy

Школа без насиља

unicef. . .

Prijava korisnika

Samo za registrovane korisnike

Sada na sajtu

Ko je na mreži: 36 gostiju i nema prijavljenih članova

Ocena korisnika:  4 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivna
 

Делатност

Делатност школе је основно образовање и васпитање и припремни предшколски програм. Школа је основана 1956 године као основна осмогодишња школа.

Мисија

     Школа са традицијом дугом више од 60 година настоји да буде центар пре свега образовно-васпитних, али и културних, спортских и осталих јавних дешавања у самом језгру Новог Београда. Свој рад заснивамо на стручном кадру, квалитетном и уравнотеженом образовању и васпитању заснованим на достигнућима савремене науке и прилагођеним узрасним и личним потребама сваког ученика.

  Визија

     План нам је да остваримо добру атмосферу и међуљудске односе. Да код ученика развијамо и негујемо међусобно уважавање и нулту толеранцију на различитости. Да школа буде безбедна средина за сваког ученика и запосленог са нултом толеранцијом на било који вид насиља. Да код ученика развијамо осећај припадности школи и развијамо тимски дух. Мотивишемо ученике у остваривању што бољих резултата у наставним и ваннаставним активностима. Да развијамо професионалне комптетенције и способност руковођења. Да пратимо научно технолошки развој, обезбедимо адекватна наставна средства и да побољшамо материјално-техничке услове за рад школе, што ће резултирати вишим нивоом образовних постигнућа на завршном испиту и класификационим периодима. Да унапредимо наставу и учење повећањем одговорности запослених и ученика и применом савремених и различитих начина учења, примењујући савремене технологије. Да развијамо и негујемо склоност ка целоживотном учењу код запослених и код ученика.

Продужени боравак

Школа такође има продужени боравак за први, други и трећи разред од 6.00 до 17.30.

 

Настава млађих разреда

Од првог до четвртог разреда наставу воде учитељи и ова настава се још назива "разредна настава". Ученици од првог разреда имају енглески језик, који изучавају до осмог разреда. Настава се одвија, за први разред само пре подне, а од другог до четвртог у две смене, које се мењају на недељу дана. Све учионице и млађих и старијих разреда имају беле табле, компјутер и приступ интернету, а у шест учионица инсталирани су и видео бим пројектори. У току су припреме за инсталацију још два видео бим пројектора у учионицама млађих разреда.

 

Настава старијих разреда

Настава за старије разреде одвија се само пре подне. Од петог разреда ученици могу да бирају један од 4 језика: немачки, француски, италијански или руски. Настава је кабинетска и у  8 кабинета инсталирани су компјутери са видео бим пројекторима и приступом интернету, што омогућава савремене облике и методе рада у настави. У плану је уградња још неколико видеобим пројектора.

 

Околина

ОШ «Надежда Петровић» налази се у језгру старог дела општине Нови Београд. Општина Нови Београд специфична је по својој архитектури и становништву. Становништво је хетерогено по свом саставу – од «староседелаца» до млађих људи који негују градске навике.

Школа је смештена на локацији МЗ «Пионир». У околини Школе налази се Институт за мајку и дете, Хала спортова, Политехничка академија, IX београдска гимназија, Графичка школа, позориште «Пинокио», Музеј Архива Града Београда, Енергопројект,  ИМТ (фудбалски терен) и неколико основних школа. Најближи парк је Земунски парк.

Социјални статус породица се веома променио, тако да сада око 31% породица има само једног запосленог, 12% породица су подстанари, 31% очева и 29% мајки је са високом стручном спремом. Слику о социјалном статусу породица допуњава чињеница да је разведених родитеља скоро 11%, да око 3% деце живи без оца и око 2% су ванбрачна деца. У таквим условима Школа базира рад на професионалности и ентузијазму запослених.

 

Запослени

У Школи је тренутно запослено 64 радника, од којих  48 чине наставници. Школа има три стручна сарадника, психолога, педагога и библиотекара. Школу тренутно похађа око 500 ученика I-VIII разреда.

Креативан наставни кадар омогућава изузетно квалитетан васпитно-образовни рад. За успехе постигнуте у васпитно-образовном раду Школа је 20. октобра 1970. године добила Доситејеву награду. Сваке године ученици Школе истичу се на многобројним такмичењима. У прошлој школској години на општинским такмичењима освојено је 49 првих места, 16 других и 42 трећа места. На градским такмичењима било је 15 првих, 2 друга и 5 трећих места, а на међународном такмичењу једно прво место. Школа је успешно организовала општинска, градска и републичка такмичења.

Школа је увек отворена за децу са посебним потребама, који су наилазили на топлу атмосферу и разумевање и прихватање и наставника и ученика. Захваљујући томе они су са успехом завршавали основно школовање. Таква орјентација Школе је омогућила рад у просторијама Школе удружењима «Ведра дечја кућа» и «Центар за развој инклузивног друштва».

Наша школа традиционално припрема програм за децу са Института за мајку и дете, као и манифестацију «Свако пролеће има своју јесен». Школа остварује дугогодишњу сарадњу са Политехничком академијом, са школама страних језика, Беоденсом, школом глуме, КК «Мондобаскет», ОК «Дунав»... Ове активности доприносе  побољшању материјалних услова рада Школе.

 

Планови и пројекти - циљ

Пројектом «Мултимедијална настава» омогућено је снабдевање Школе  рачунарима, лаптопом и видео бим пројектором, а обуку за примену рачунара и мултимедијалних средстава у настави прошла је већина наставника. Наставници осмишљавају и користе квалитетан дидактички материјал у настави, што су приказали на јавним огледним часовима из својих предмета.

Треба напоменути да је наша школа још 2001 године набавила, од својих средстава, 10 компјутера и оформила кабинет информатике. Већ те године имали смо компјутере у кабинету информатике, кабинетима за техничко образовање, канцеларијама: директора, секретара, рачуноводству, ПП служби. Треба такође нагласити да смо упоредо са набављањем компјутера разводили и мрежу, тако да су нам сви компјутери већ од тада умрежени и наравно већ тада имамо интернет и Е-маил адресу. Убрзо после тога постављамо и свој сајт. Већ тада, те 2001 године, мењамо концепцију и прилагођавамо рад у школи новим позитивним променама у друштву. Велики број наставника похађа компјутерске семинаре, активно учење, грађанско васпитање, оцењивање у школи, мултимедијална настава у школи и многе друге. Одавно смо увели и АДСЛ интернет на свим компјутерима и бежичну мрежу (Wireless). Сада компјутере имамо у свим кабинетима, библиотеци и у свим учионицама млађих разреда и продуженом боравку. У дигиталној учионици има 30 компјутера и засебан АДСЛ интернет који користе само ученици на часу информатике и осталих предмета за чије извођење наставници користе Интернет и комјутерску опрему. У радионицама ТО има преко 20 умрежених компјутера и чине засебну мини мрежу за потребе наставе ТО.

У 14 кабинета и учионца монтирани су видео бим пројектори, а имамо и 2 мобилна видео бим пројектора.

2008. године Школа је Обновила целокупан намештај. Обновили смо и ПВЦ столарију и санитарије у дечјим тоалетима и у степеништу школе. Окречена је фискултурна сала, свлачионице и приступни ходници и офарбана сва врата у том простору.

Беле табле имамо, у свим учионицама. Трудимо се да уведемо и већ смо увели нове, савременије, облике рада. Школу опремамо модерним и функционалним наставним средствима. Наставници и ученици имају приступ интернету на свим часовима. Мултимедијални приступ настави активно укључује наше ученике у процес наставе. Тако наши ученици, веома често, сами припремају презентације за поједине лекције из различитих предмета.

Сви наставници су оспособљени за нове образовне технологије и веома радо их примењују у свакодневној настави. Кренуло је, захуктало се и више се не може зауставити. Ученике оспособљавамо да користе интернет и да стичу навику коришћења ресурса са интернета.    

 Школа је и рачунарски центар за прикупљање података за упис у средње школе на Општини Нови Београд.

Наш циљ је:

Школа у коју ученици радо долазе на наставу и активно учествују у наставном процесу.

Школа у коју ученици радо долазе и после редовне наставе на разне слободне активности и дружење.

Да се радују наученом, да схвате значај образовања и да развијају самосталност у раду".

Чувам те

logo 155x38

Осигурање ученика

Елементаријум

logo elementarijum

Научнопопуларни портал ЦПН

PhET симулације

new phet logo3

Учење на даљину

Алати за учење на даљину
zuovУчење на даљину

--------------

matfОбразовни софтвер

 

 

Бројач посета

02018789
Данас
Јуче
Ове недеље
Овог месеца
Укупно
181
940
5009
22035
2018789

Your IP: 44.222.104.206
25.05.2024 03:47

Библиотека

понедељак не ради
уторак 9:30 до 13:00
среда не ради
четвртак 9:30 до 13:00
петак 9:30 до 13:00

Распоред звона