• Панорама школе

 • Савремено опремљене учионице

 • Ми у дигиталном кабинету

 • Ученици другог разреда на часу

 • Отворена врата за будуће прваке

ОШ "Надежда Петровић"

Нови Београд, Луја Адамича 4 тел: 011/26-01-295

Пријављивање првака за упис у изабрану школу

Поштовани родитељи и будући прваци

или дођите и секретаријату школе доставите податке о детету:
средом од 11 до 18 часова.  осталим радним данима од 9 до 16 часова.

Потребни подаци о детету:

 • Име и презиме
 • Име родитеља
 • Матични број (ЈМБГ)
 • Датум рођења
 • Адреса становања
 • Телефон
 • Потврда да је дете похађало или да похађа предшколски припремни програм

Напомена: За евентуална питања у вези са уписом, можете се обратити секретаријату школе на телефон: 26-04-794.

Детаљније о упису деце у први разред, можете видети овде 

Добродошли прваци

Teritorijalna pripadnost školi

Деца која станују на наведеним адресама, територијално припадају нашој школи.

УлицеБројеви
непарнипарни
Похорска 1-33 2-34
Луја Адамича 1-31 2-24
Радоја Дакића 1-39 и 63,65,67 2-8 и 78,80
Отона Жупанчича 23-51 -
Џона Кенедија 39-83 12-34
Сремских одреда - 2-20
Тошин Бунар 65-123 98-152
Излетнички пут 1-21 2-40
Истарска 15-41 20-40
Творничка - 40,60,64

 

Jelovnik u boravku

jelovnik

Уџбеници за 2019/2020 школску годину

Škola bez nasilja

unicef. . .

Prijava korisnika

Samo za registrovane korisnike

Sada na sajtu

Ko je na mreži: 54 gostiju i nema prijavljenih članova

Ocena korisnika:  1 / 5

Zvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Делатност

Делатност школе је основно образовање и васпитање и припремни предшколски програм. Школа је основана 1956 године као основна осмогодишња школа. Од 2006/2007. школске године школа има и припремни предшколски програм, који ради веома успешно.

Предшколски програм

Од школске 2006/2007. године у школи ради припремни предшколски програм у учионици која је посебно адаптирана за ту намену. програм је похађало око 20 ученика. За школску 2008/2009. годину уписали смо 14 предшколаца за предшколски припремни програм. Упис за предшколски програм, у овој школи, отворон је целе године. Наши предшколци осим редовног програма имају и низ слободних активности, фискултурну салу на располагању, компјутер, телевизор, ДВД плејер, играчке, и остали дидактички материјал. Похађање је бесплатно. Деца бесплатно добијају блокове за цртање, темпере, четке, колаж папир и остали прибор. Имају ручак у школи који се плаћа, до сада је цена била 195,00 динара дневно. Оброке за децу припрема УП "ЛИДО" из Земуна и храна је веома доброг квалитета и у већим количинама него што деца могу да поједу. Деца која похађају предшколски програм такође могу да остану продужено у школи од 6.00 до 17.30 сати. И овај боравак је бесплатан. Уколико родитељи желе деца могу добијати и остале оброке.

Предшколски програм је обавезан. Ако упишете дете за похађање предшколског програма у школу у коју ће се и уписати после похађања предшколског програма. дете се навикаква на школу коју ће похађати. Упознаје наставно особље и простор школе. Упознаје остале ученике,  навикавају се једни на друге и почињу да се друже.

Школа такође има продужени боравак за први, други и трећи разред од 6.00 до 17.30.

 

Настава млађих разреда

Од првог до четвртог разреда наставу воде учитељи и ова настава се још назива "разредна настава". Ученици од првог разреда имају енглески језик, који изучавају до осмог разреда. Настава се одвија, за први разред само пре подне, а од другог до четвртог у две смене, које се мењају на недељу дана. Све учионице и млађих и старијих разреда имају беле табле, компјутер и приступ интернету, а у шест учионица инсталирани су и видео бим пројектори. У току су припреме за инсталацију још два видео бим пројектора у учионицама млађих разреда.

 

Настава старијих разреда

Настава за старије разреде одвија се само пре подне. Од петог разреда ученици могу да бирају један од 4 језика: немачки, француски, италијански или руски. Настава је кабинетска и у  8 кабинета инсталирани су компјутери са видео бим пројекторима и приступом интернету, што омогућава савремене облике и методе рада у настави. У плану је уградња још неколико видеобим пројектора.

 

Околина

ОШ «Надежда Петровић» налази се у језгру старог дела општине Нови Београд. Општина Нови Београд специфична је по својој архитектури и становништву. Становништво је хетерогено по свом саставу – од «староседелаца» до млађих људи који негују градске навике.

Школа је смештена на локацији МЗ «Пионир». У околини Школе налази се Институт за мајку и дете, Хала спортова, Политехничка академија, IX београдска гимназија, Графичка школа, позориште «Пинокио», Музеј Архива Града Београда, Енергопројект,  ИМТ (фудбалски терен) и неколико основних школа. Најближи парк је Земунски парк.

Социјални статус породица се веома променио, тако да сада око 31% породица има само једног запосленог, 12% породица су подстанари, 31% очева и 29% мајки је са високом стручном спремом. Слику о социјалном статусу породица допуњава чињеница да је разведених родитеља скоро 11%, да око 3% деце живи без оца и око 2% су ванбрачна деца. У таквим условима Школа базира рад на професионалности и ентузијазму запослених.

 

Запослени

У Школи је тренутно запослено 64 радника, од којих  48 чине наставници. Школа има три стручна сарадника, психолога, педагога и библиотекара. Школу тренутно похађа око 500 ученика I-VIII разреда.

Креативан наставни кадар омогућава изузетно квалитетан васпитно-образовни рад. За успехе постигнуте у васпитно-образовном раду Школа је 20. октобра 1970. године добила Доситејеву награду. Сваке године ученици Школе истичу се на многобројним такмичењима. У прошлој школској години на општинским такмичењима освојено је 49 првих места, 16 других и 42 трећа места. На градским такмичењима било је 15 првих, 2 друга и 5 трећих места, а на међународном такмичењу једно прво место. Школа је успешно организовала општинска, градска и републичка такмичења.

Школа је увек отворена за децу са посебним потребама, који су наилазили на топлу атмосферу и разумевање и прихватање и наставника и ученика. Захваљујући томе они су са успехом завршавали основно школовање. Таква орјентација Школе је омогућила рад у просторијама Школе удружењима «Ведра дечја кућа» и «Центар за развој инклузивног друштва».

Наша школа традиционално припрема програм за децу са Института за мајку и дете, као и манифестацију «Свако пролеће има своју јесен». Школа остварује дугогодишњу сарадњу са Политехничком академијом, са школама страних језика, Беоденсом, школом глуме, КК «Мондобаскет», ОК «Дунав»... Ове активности доприносе  побољшању материјалних услова рада Школе.

 

Планови и пројекти - циљ

Пројектом «Мултимедијална настава» омогућено је снабдевање Школе  рачунарима, лаптопом и видео бим пројектором, а обуку за примену рачунара и мултимедијалних средстава у настави прошла је већина наставника. Наставници осмишљавају и користе квалитетан дидактички материјал у настави, што су приказали на јавним огледним часовима из својих предмета.

Треба напоменути да је наша школа још 2001 године набавила, од својих средстава, 10 компјутера и оформила кабинет информатике. Већ те године имали смо компјутере у кабинету информатике, кабинетима за техничко образовање, канцеларијама: директора, секретара, рачуноводству, ПП служби. Треба такође нагласити да смо упоредо са набављањем компјутера разводили и мрежу, тако да су нам сви компјутери већ од тада умрежени и наравно већ тада имамо интернет и Е-маил адресу. Убрзо после тога постављамо и свој сајт. Већ тада, те 2001 године, мењамо концепцију и прилагођавамо рад у школи новим позитивним променама у друштву. Велики број наставника похађа компјутерске семинаре, активно учење, грађанско васпитање, оцењивање у школи, мултимедијална настава у школи и многе друге. Одавно смо увели и АДСЛ интернет на свим компјутерима и бежичну мрежу (Wireless). Сада компјутере имамо у свим кабинетима, библиотеци и у свим учионицама млађих разреда и продуженом боравку. У дигиталној учионици има 30 компјутера и засебан АДСЛ интернет који користе само ученици на часу информатике и осталих предмета за чије извођење наставници користе Интернет и комјутерску опрему. У радионицама ТО има преко 20 умрежених компјутера и чине засебну мини мрежу за потребе наставе ТО.

У 14 кабинета и учионца монтирани су видео бим пројектори, а имамо и 2 мобилна видео бим пројектора.

2008. године Школа је Обновила целокупан намештај. Обновили смо и ПВЦ столарију и санитарије у дечјим тоалетима и у степеништу школе. Окречена је фискултурна сала, свлачионице и приступни ходници и офарбана сва врата у том простору.

Беле табле имамо, у свим учионицама. Трудимо се да уведемо и већ смо увели нове, савременије, облике рада. Школу опремамо модерним и функционалним наставним средствима. Наставници и ученици имају приступ интернету на свим часовима. Мултимедијални приступ настави активно укључује наше ученике у процес наставе. Тако наши ученици, веома често, сами припремају презентације за поједине лекције из различитих предмета.

Сви наставници су оспособљени за нове образовне технологије и веома радо их примењују у свакодневној настави. Кренуло је, захуктало се и више се не може зауставити. Ученике оспособљавамо да користе интернет и да стичу навику коришћења ресурса са интернета.    

 Школа је и рачунарски центар за прикупљање података за упис у средње школе на Општини Нови Београд.

Наш циљ је:

Школа у коју ученици радо долазе на наставу и активно учествују у наставном процесу.

Школа у коју ученици радо долазе и после редовне наставе на разне слободне активности и дружење.

Да се радују наученом, да схвате значај образовања и да развијају самосталност у раду".

PhET симулације

new phet logo3

Moodle

Moodle

Brojač poseta

01143652
Danas
Juče
Ove nedelje
Ovog meseca
Prošli mesec
Ukupno
382
212
594
4156
13559
1143652

Your IP: 35.173.234.237
20.08.2019 20:57

Raspored zvona

Biblioteka

Отворена врата