• Наша школа

  • Савремено опремљене учионице

  • Кабинет информатике

  • Савремена настава

  • То смо ми

ОШ "Надежда Петровић"

Нови Београд, Луја Адамича 4, тел: 26 01 295

Веб пријава детета за упис у први разред

GrbSrbije 03

Поштовани родитељи

Школа може да упише и дете које територијално не припада школи, односно које је са територије друге школе или са територије друге општине. Сваки родитељ, односно старатељ који није са подручја школе, потребно је да поднесе Захтев изабраној школи за упис детета. Захтев се подноси најкасније до 1. фебруара 2024. год.
Апликација за електронско заказивање термина, преко еУправе биће доступна од 20. марта 2024. године.
Путем Апликације термине заказају они који територијално припадају Школи.

За оне који територијално не припадају Школи омогућен је упис и заказивање путем нашаг сајта овде:

Овде пријавите првака и изаберите термин тестирања

Уколико родитељ не може, или не жели, да закаже термин путем Апликације или сајта, може то учинити путем телефона 011/2604794 радним данима од 10-13 часова (четвртком од 13-16 часова) или лично у наведеном периоду.
Званичан упис почиње 01. априла 2024. године, путем еУпис-а, након тестирања/разговора детета са педагогом или психологом Школе у канцеларији секретара.

Детаљније о упису погледајте овде

Е-управа - упис првака

Хвала што сте одабрали ову школу за упис свог детета

Територијална припадност школи

Деца која станују на наведеним адресама, територијално припадају нашој школи.

УлицеБројеви
непарнипарни
Похорска (Г. Жданова) 1-33 2-34
Луја Адамича 1-31 2-24
Радоја Дакића 1-39 и 63,65,67 2-8 и 78,80
Отона Жупанчича 23-51 -
Џона Кенедија 39-83 12-34
Сремских одреда - 2-20
Тошин Бунар 65-123 98-152
Излетнички пут 1-21 2-40

Бесплатни уџбеници

prvaci 2 

Завршни испит

Календар такмичења

calendar 03

Уџбеници за 2024/2025 годину

book page turn 03

Професионална орјентација

zupcanik

Отворена врата

door 01

Јеловник у боравку

giphy

Школа без насиља

unicef. . .

Prijava korisnika

Samo za registrovane korisnike

Sada na sajtu

Ko je na mreži: 28 gostiju i nema prijavljenih članova

Ocena korisnika:  4 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivna
 

Аутор сајтa: Зоран Ђорђевић (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.)

Администратори: Зоран Ђорђевић  и Дејан Ковачевић.

Сарадник при администрирању: Бобан Ђорђевић

 

 

Овде ћемо водити евиденцију о развоју сајта: датум промене, наслов, опис активности (нови модули, додаци, измене темплејта) и евентуално коментар.

 

01.09.2019.  (Зоран Ђорђевић)
Апликација "Пријава деце за упис у први разред" је од ове године проширена и додата је нова функционалност овој апликацији: "Бирање термина тестирања". Наиме, родитељи приликом пријављивања детета за упис у први разред имају могућност и да изаберу термин за тестирање свог детета. Свака школа за себе, треба да дефинише термине и укључи ову опцију родитељима. 

Ову апликацију корости већ 15 школа.    

 

20.04.2018.  (Зоран Ђорђевић)
Иконице на позицији 17 урађене су програмирањем у ХТМЛ-у и Јава скрипту. Иако је на овај начин изглед бољи, мислим да ово треба направити у уграђеним опцијама Јомле, јер је ажурирање једноставније.  
Ово је већ урађено преко модула у школи "Милан Ракић"

 

18.10.2017. (Зоран Ђорђевић)

Од овог датума сајт ради под Joomla 3.8.1.

 

10.01.2017. (Зоран Ђорђевић)
Апликација "Пријава деце за упис у први разред" је од ове године измењена. Наиме, база података се налази на посебном серверу, а ова опција се од ове године користи за више школа. Све школе које желе да поставе ову опцију на свој сајт, користе исту скрипту, коју добијају од нас, у којој је уписан токен, јединствен за сваку школу. За сада овај програм користе 3 школе. Подаци о пријављеним ученицима су заштићени од злоупотребе и као и до сада, ове податке могу да виде само овлашћени радници школе. 

 

09.01.2017. (Зоран Ђорђевић)

Иконе које сам додао 16.09.2016. на позицију 17, данас сам преместио на позицију 15. Ово је било неопходно да би лакше поставио следеће модуле: "Пријављивање првака за упис у изабрану школу" и "Територијална припадност школи". Треба да нагласим да је могло и без премештања, али би требало прилично програмирања, или спајање поменутих модула у један.

 

03.01.2017. (Зоран Ђорђевић)
На предлог Дејана Ковачевића додао сам поздравну поруку у облику pop-up искачуће поздравне поруке. Овај pop-up нисам могао да нађем на Интернету као модул који би радио баш ово што сада ради: Када посетилац отвори сајт појави се поздравна порука само једном и више је није могуће поново активирати, све док се не затвори браузер и поново изађе на сајт. 15. 01. 2017. године само сам га деактивирао, тако да је поновна активација једноставна.

Овај pop-up може се користи и за нека друга обавештења 

 

16.09.2016. (Зоран Ђорђевић)
На позицији 17 - додали смо 8 икона димензија 75х75 рх. Ове иконе представљају пречицу за неке важније садржаје. За сада то су: документа за преглед и преузимање, распоред часова за ученике и наставнике, Школски календар, Шедулер - Календар догађаја у који сваке године уписујемо планиране догађаје за које сматрамо да треба да буду приказани овде, јавне набавке, пријава деце за предшколско и за сада пречица за слушање химне школе уз гледање презентације о школи. Размак између икона је такав да су иконе распоређене по целој ширини, а смањењем међупростора, може се додати још неколико иконица. Предвидео сам да додам још неколико иконица. Неке иконице ће се, према потреби, заменити неким другим - привремено или трајно.
Иконице је могуће урадити преко Joomlinog  модула "Лични ХТМЛ код", али Joomla већ има ову функцију, али сам ја то урадио директним програмирањем, што омогућава мало боље могућности, јер на исти "hover" реагују и слика и текст испод слике. Нисам успео ово да добијем кроз уграђене опције у JOOMLI Све у свему овакво решење захтева програмирање, а део кода "Joomla" и не приказује у администраторском делу иако код постоји и све функционише. 

Овакво решење захтева за сваку промену да се приступа директно у табелу базе и ручно уписују линкови на које указује иконица. 

 

 

01.09.2016. (Зоран Ђорђевић)

Дорађени су модули "распоред часова" и за наставнике и за ученике. Такође је додат модул за ажурирање података за наставнике. Исправке личних података, промена одељенског старешинства, додавање нових наставника и деактивирање наставника који више не раде у школи. Приступ овом модулу, укључујући и преглед и мењање података, имају само администратори. За ове модуле користе се подаци из табела  базе.

 

 

 15.02.2016. (Зоран Ђорђевић)

Сајт је у потпуности оптимизован за мобилни телефон и таблет. Ово пратимо на следећем сајту: http://seositecheckup.com. На наведеном сајту администратори сајта могу да прате све пропусте на свом сајту и да их исправе.

 

 

10.01.2016. (Зоран Ђорђевић)

Започели смо оптимизацију сајта мобилне телефоне и таблете. Темплејт који тренутно користимо јесте делимично оптимизован, али не у потпуности.

 

 

 27.11.2015. (Зоран Ђорђевић)

Инсталиран Moodle програм Ово је платформа за онлајн учење. Ова платформа је најраспрострањенији програм ове врсте у свету. Инсталирао сам најновију верзију 3,0. Програму се приступа преко његове иконе смештене у десном ступцу. Регистровање корисника није слободно и за регистрацију предавача треба се обратити администратору, директору или секретару школе или Дејану Ковачевићу. За регистровање на систем обавезна је исправна е-маил адреса, јер приликом регистрације, систем шаље податке  на е-маил. Можда би најбоље било да сви наставници отворе посебну е-маил адресу само за Moodle sistem.

Ученици који ће бити укључени на ову платформу биће регистровани на предлог предметног наставника. Сваки ученик треба да има валидну е-маил адресу. Предлажем да и ученици отворе нову е-маил адресу на Gmailu, коју ће користити само за Moodle систем

Врло брзо треба очекивати,на нашем сајту и упутство за наставнике, односно предаваче. 

 

 

27.10.2015. (Зоран Ђорђевић)
На главном менију (Organizacija rada - Nastava - Organizacija nastave) додата је нова ставка "Распоред часова наставника". Ова опција приказује појединачни распоред часова за наставника кога изаберемо са комбо бокса. И овај распоред се може одштампати. И ова опција је испрограмирана у РНР-у и Java script-у.

 

 

24.10.2015. (Зоран Ђорђевић)
На распореду часова, списку пријављене деце за упис у предшколско и у први разред, додато дугме за штампање. Ова опција је испрограмирана у РНР-у и Java script-у.

 

 

04.10.2015. (Зоран Ђорђевић)
На предлог Дејана Ковачевића, заснованог на основу примедби родитеља, на насловној страни сајта додат је број телефона школе.

Број телефона неких служби у школи може се видети на главном менију "Контакти". Овде се може послати и порука, преко контакт форме, која одмах стиже на е-маил изабране особе. Сматрали смо да је ово лако наћи, али оно што нама изгледа једноставно, посетиоцима сајта, не мора да буде. Сматрамо да је наведена примедба родитеља оправдана и конструктивна. 

 

 

27.09.2015. (Зоран Ђорђевић)

Промењене су боје на темплејту. Овај темплејт нема могућност да се промени шема боја у администраторском панелу. Боје су промењене тако што је темплејт препрограмиран, промењени су неки CSS и PHP фајлови.

 

 

18.09.2015. (Зоран Ђорђевић)

Постављен распоред часова за ученике за ову 2015/2016 школску годину.

 

 

13.09.2015. (Зоран Ђорђевић)

Постављени следећи документи за преглед и преузимање: Годишњи план рада школе за 2015/2016 школску годину, Годишњи извештај о раду школе за 2014/2015 школску годину, Годишњи извештај о раду директора за 2014/2015 школску годину и Школски развојни план за период 2015-2020 година.

 

 

05.09.2015. (Зоран Ђорђевић)

Промњен мени "Летопис". Овом менију су додата два подменија "Летопис 2014_2015" и "Летопис 2015_2016". Додате су такође две нове категорије истог назива.

Подмени "Аутори сајта" премештен је као подмени менију "Организација рада", где и припада, јер рад на сајту и јесте део организације рада школе.

 

  

29.08.2015. (Зоран Ђорђевић)
Променили смо редослед уписа у овом фајлу. Сада је последњи упис на врху.

 

 

17.01.2015. (Зоран Ђорђевић)
Промењен дизајн главног менија. Примењен је стил менија инсталираног шаблона.

 


09. 05. 2015. (Зоран Ђорђевић)
Приметио сам, прилично давно, да се у >верзији Joomla 2.5, у којој је и урађен овај сајт, појављује проблем код избора стилова и то онда када се накнадно исправљају стилови текста. Дешава се да неће да промени боју слова, неће да центрира текст или табелу, код промене боје позадине у ћелији табеле, ако већ постоји неки текст, не мења се позадина испод текста... Има и других проблема, али нећу их сада набрајати. Ово је баг код ове верзије. Наиме, преласком на "Code editor", уочио сам да Joomla 2.5, приликом мењања стилова, додаје нови код, али не уклања претходни. На овај начин Joomla 2.5 додаје брдо непотребног кода и тада су, најчешће, стари и нови код  међусобно у конфликту. Ја ово решавам тако што бришем непотребан код, а то значи да треба знати и HTML како би се избегле овакве замке. 
Дакле да закључим: Накнадно исправљање чланака може да доведе до непредвидивих резултата, и "непослушности Joomlе 2.5", па је препоручљиво да се стилови унапред добро припреме и што мање, накнадно, мењају: боја и величина слова, фонт, центрирање, болдовање...
Опет, све се може веома лако дотерати, ако познајемо добро HTML. Није ми познато да ли постоји неки бољи начин.

 

 

11.01.2015. (Зоран Ђорђевић)
Постављен програм који приказује списак све пријављене деце, преко форме за упис у предшколско и упис у први разред. Треба напоменути да се, приликом уноса података, матични број детета проверава и неки измишљени број није могуће уписати. Такође није могуће унети податке за једно дете више пута. Овај списак могу видети само овлашћене особе у школи. Посебно наглашавам, да је форма за пријављивање деце за упис у први разред направљена још на старом сајту, који је рађен искључиво у HTML-у. Форма за упис је рађена у PHP окружењу уз коришћење базе података. Ова форма је касније пренета у JOOMLU на нови сајт и није класичан модул Joomle.

 

 

11.12.2014. (Зоран Ђорђевић)  
Постављен и календар у који се могу уписати сви датуми планирани школским календаром. Календар сам прерадио, тако да приказује школску, а не календарску годину. Наиме, први месец је септембар, а последњи је август. Календар омогућава да се упишу и прегледају догађаји на дневном нивоу и чак да се унесу сати и минути за сваки догађај. дефинисали смо 4 догађаја: Викенд, Распуст-празник, Догађаји и ЕкскурзијеДогађаји су обележени бојама и на тај начин видимо да ли је неком датуму додат догађај.   Различите врсте догађаја обележене су различитим бојама, па и на тај начин можемо утврдити која врста догађаја је уписана на неком датуму. 

Уписивање и мењање догађаја могу уносити само, за то, регистровани корисници, а прегледање је доступно свима. за детељан приказ треба мишем стати на одређени датум и када се појави икона странице, мишем стати на ту икону и затим притиснути леви тастер миша.

У горњем десном делу календара могу се, помоћу табова, изабрати недељни, месечни или годишњи приказ. Могућ је и дневни приказ, али њега нисмо активирали. Иначе овај календар, за сада, постоји само за верзију JOOMLE 2,5. У верзији 3, за сада, не функционише.

 

 

01.12.2014. (Зоран Ђорђевић)

Промењен темплејт. Нови темплејт на насловној страни има 5 фотографија које се непрестано смењују. Овај темплејт је динамичнији и привлачи више пажње. И овај темплејт као претходни дорадили смо тако што смо додали датум и време и мало променили положај неким садржајима.

 

 

10.09.2014. (Зоран Ђорђевић)
Укинут стари сајт и линк ка њему

 

 

11.11.2013. поствљен нови сајт  (Зоран Ђорђевић)

Уводни текст 

 

Сајт је урађен у CMS (Content  Management  System) технологији и систему Joomla 2.5. Постављен је почетком новембра 2013. године.

Напомињемо да је сајт још у раду и још увек нисмо пренели све садржаје са старог сајта, који је у функцији и даље. Планирали смо да све потребне садржаје са старог сајта пренесемо на нови, најдаље, до 31 августа 2014. године. После преношења свих потребних података стари сајт ће бити угашен.

Нови сајт, самим тим што је урађен у новој технологији, омогућава веома лако одржавање уз укључење већег  броја аутора и даје могућност да се садржаји додају и у администраторском и у фронталном делу. Неопходно је да све особе које ће уносити садржаје буду и пријављене као регистровани корисници.

У наставку овог текста, убудуће ћемо писати наша искуства при изради овог сајта и изради старог сајта и навести разлике у изради, администрирању, ажурирању садржаја и све оно што може бити од користи свима који се баве администрирањем сајта. Текст ће бити намењен, пре свега школама које су одлучиле да свој сајт раде саме са својим наставницима и ученицима.

За све информације, примедбе, предлоге, помоћ при изради сајта или блога и остало обратите се на е-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Чувам те

logo 155x38

Осигурање ученика

Елементаријум

logo elementarijum

Научнопопуларни портал ЦПН

PhET симулације

new phet logo3

Учење на даљину

Алати за учење на даљину
zuovУчење на даљину

--------------

matfОбразовни софтвер

 

 

Бројач посета

02049265
Данас
Јуче
Ове недеље
Овог месеца
Укупно
554
1041
554
21974
2049265

Your IP: 34.239.151.124
17.06.2024 08:28

Библиотека

понедељак не ради
уторак 9:30 до 13:00
среда не ради
четвртак 9:30 до 13:00
петак 9:30 до 13:00

Распоред звона