Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

ОБАВЕШТЕЊЕ

 ОШ “НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ” Нови Београд ће од понедељка, 11.05.2020.године организовати целодневни боравак ученика из првог циклуса (првог, другог и трећег разреда за ученике који су школске 2019/2020. године користили услугу продуженог боравка или су похађали целодневну наставу), у складу са Инструкцијом у вези са поступањем основних школа поводом отварања објеката за пријем ученика у целодневни боравак током трајања епидемије COVID-19, број: 601-00-9/4/2020-01 од 05.05.2020. године, од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Овом Инструкцијом је предвиђено да се школе отварају само за целодневни боравак ученика чији су родитељи исказали ту потребу због обавеза на радном месту.

ОШ “НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ” ће пре организованог доласка ученика у боравак (11.05.2020.год.) предузети све мере предвиђене Инструкцијом, у циљу дезинфекције свих просторија непходних за организацију и одвијање боравка.

Целокупно особље школе (директор, наставници, стручни сарадници, секретар, особље на одржавању хигијене, кухињско особље) су у обавези да носе маске, тако да маска прекрива уста и нос, као и да редовно спроводе мере личне хигијене, посебно прања руку сапуном и водом у трајању од најмање 20 секунди или средством на бази 70% алкохола.

Опште препоруке за свакодневни пријем ученика из првог циклуса у целодневни боравак:

 1. Ученици ће се примати на следећи начин: ученици улазе на главни улаз школе.
 2. Родитељ је у обавези да, када доводи дете у школу, обавезно носи маску, тако да маска прекрива уста и нос, дезинфикује руке на улазу препаратом на бази алкохола и пређе преко постављене дезобаријере за обућу, и да уз минимално задржавање размени информације са запосленима у школи који су задужени за прихват деце (дежурни). Кад год је то могуће, родитељи не треба да улазе у школу (дежурно лице у школи биће задужено за прихват деце и њихово позивање када родитељи дођу по дете)
 3. Родитељи могу доводити децу у боравак радним даном најраније у 7:30, а по ученике могу доћи најкасније у 16:30 часова. Прихват деце је могућ у оквиру наведеног термина о чему родитељи треба да за сваки наредни дан унапред обавесте дежурног наставника.
 4. Сваког дана, пошто дођу по дете, родитељи треба да обавесте дежурног наставника да ли ће ученик доћи у школу наредног дана
 5. Ученицима ће бити обезбеђено да прате наставу на даљину (ТВ часови) у оквиру боравка
 6. Ученицима ће бити омогућено да, у складу са временским приликама, проведу што више времена у школском дворишту, уз обавезан надзор наставника
 7. Свакодневно, пре доласка у школу, родитељи имају обавезу да детету и себи измере температуру и да у случају повишене температуре не доводе дете у школу и да о томе обавесте директора школе (+381648776325).
 8. Родитељи треба да обезбеде посебну флашицу са водом за дете, која ће бити само за његове потребе у току боравка у школи
 9. Препоручује се родитељима да деца доручкују пре доласка у школу, а да им припреме и спакују ужину или суви оброк, у складу са потребама и навикама деце (у зависности од дужине боравка ученика у школи).
 10. Комуникација са школом, дежурним наставником, док је ученик у боравку одвијаће се путем мобилног броја (+381648776334).
 11. Родитељ је у обавези да првог дана достави доказ о ангажовању (потврда од стране послодавца која доказује да су оба родитеља/самохрани родитељ у радном односу и да није могуће да им се организује рад од куће)

Управа школе